Ablakok, Erkélyajtók

A BALATON-ABLAK Energetikai Kft műanyag és fa ablakok és erkélyajtók széles termékpalettájával áll rendelkezésére. Műanyag nyílászáró kínálatunkból tetszőlegesen rendelhetők az hatkamrás OVLO CLASSIC (80 mm –es) és hétkamrás PRIME (93 mm-es) profilból gyártott ablakok. A hagyományos nyitású műanyag ablakok, erkélyajtók mellett amerikai toló- és emelőpaneles ablakokat is forgalmazunk. Erkélyajtó rendelhető toló-bukó kivitelben is. A nyílászáróink kimagasló hő és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az ablakok már rendelhetők 3 rétegű üvegezéssel, melynek hő-átbocsájtási tényezője k=0,5W/m2-ig fokozható (P RIME profil és 48mm-es 3rétegű üveg), kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően felhasználhatók passzívházak építésénél. Az üvegek igény esetén biztonsági fóliával is rendelhetőek, továbbá reflexiós kivitelben, mely visszaveri a napsugarakat, így kintről nem látnak át az ablaküvegen. A nyílászáróinkat SIEGENIA AUBI biztonsági vasalattal rendelkeznek, mellyel az alábbi nyitási módokat tudjuk biztosítani a megrendelő igényei szerint.

Fix ablak:
Alkalmazható oldal-  ill. felülvilágítóként, nagy felületeknél, télikerteknél, biztonsági fóliával, reflexiós üveggel, álosztókkal

Nyíló ablak
A nyíló ablak a pántoldalról nézve lehet jobbos vagy balos nyitásirányú.  A szárny csak nyitható.

Nyíló – Bukó ablak
A nyíló-bukó ablak a pántoldaltól nézve lehet jobbos vagy balos kialakítású. A szárny lehet nyíló és lehet bukó állapotban is.

Bukó ablak
A szárny csak buktatható. Tisztításhoz szerszámmal kiakasztható és lehajtható. Bukó kialakításban a kilincs felül helyezkedik el, ezért ha magasra, vagy nehezen elérhető helyen van beépítve a nyílászáró, akkor távnyitó beépítése ajánlott.

Kétkilincses bukó ablak
900 mm-nél magasabb ablak esetén két kilincses bukó ablak beépítése javasolt. A kilincsek a nyílászáró két oldalán helyezkednek el.

 

Középen felnyíló ablak
Középen felnyíló ablaknál lehet választani, hogy melyik legyen az elsődleges ablakszárny, mert ez a buktatható. A két szárny lehet aszimmetrikus kivitelű. 

A hagyományos működésű erkélyajtók mellett, speciális vasalattal szerelt toló-bukó erkélyajtók is rendelhetők.

 

Toló-bukó erkélyajtó

A toló-bukó erkélyajtó működését tekintve egyesíti a bukó erkélyajtó és a toló üvegfalak minden tulajdonságát. Egy termék, ami mindig a helység dísze és vendégei irigységének tárgya lesz. Ez az erkélyajtó-család működésében és szerkezetében is eltér az eddigiektől. A térbe nem nyílik be a szárny, így nem okoz problémát, nem zavar. A nyílószárny a fix üvegfallal párhuzamosan mozgatható a megbuktatása után. Záráskor a szárny és a fix rész azonos síkban vannak. Szerkezeténél fogva erősített profilból készül, ami garantálja a hosszú élettartamot. A belső acélmerevítést sarokösszekötőkkel látjuk el, ami garantálja a nagy méretek működését is. Akár 8 m2-es felületeket is megvalósíthatunk a toló-bukó erkélyajtó megoldással.